Josefine Pagander |
- Att bli Sveriges bästa konditor är ett mål jag arbetat efter länge och under sommaren kommer jag göra det som krävs för att drömmen ska bli sann, säger 23-åriga Josefine Pagander i ett pressmeddelande.
Gick på Agneberg
Hon är uppvuxen i Gerlesborg och bor idag i Fjällbacka där hon jobbar som frilansande konditor på Setterlinds bageri. Hon är utbildad vid Yrgo i Göteborg och Restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Agnebergsgymnasiet i Uddevalla.
Med i landslaget
I Årets Konditor-sammanhang
gör hon debut men att tävla har Josefine gjort tidigare. Under 2020 vann hon guld i
SM Unga Bagare och i mars i år var hon
en del av Svenska Konditorlandslaget
under Konditor-EM.
Josefine Pagander, Andreas Modd, Guillaume Vilallonga, Linnea Andrae och Aneeta Faraj är årets finalister i Årets Konditor. Bild: Sveriges bagare & konditorer |
Ska skapa Idol-bakverk
Finalen i Årets Konditor avgörs inför publik och går även att följa via webbsändning.Under tio timmar fördelat över två dagar ska de fem finalisterna skapa totalt 4 tårtor, 16 desserter, 10 glassbakelser och 6 chokladkakor. Temat för Årets Konditor 2022 är Idoler och finalisterna kommer att skapa bakverk utifrån sina personliga förebilder.
Samtliga tårtor, bakverk och desserter bakas på plats och bedöms av en smakjury och en metodjury.
---
14 november: