Gunilla Martinsson från Ljungskile tar plats i ledningsgruppen för en helt ny YH-utbildning: "Gastronomiledare – framtidens mat och protein".
Bild: YrkesAkademin |
Genom utbildningen ska deltagarna lära sig mer om sjömat (även benämnd som blå mat) och grön mat/protein. Eftersom utbildningen ligger på en högre nivå inkluderas även ledarskap, arbetsmiljö, ekonomi, hållbar utveckling samt kök i utveckling, skriver utbildningsföretaget YrkesAkademin i ett pressmeddelande.
Utbildningens ledningsgrupp representerar en bred kompetens från branschen, skriver företaget.
Gunilla Martinsson utsågs 2021 till Årets eldsjäl i Årets kökshjältar. Bild: Västra Götalandsregionen |
Verksamhetsledare för Skolmatsakademin
Gunilla Martinsson är tidigare måltidschef i Munkedals kommun och numera verksamhetsledare för Skolmatsakademin/RISE.
2021 utsågs hon till Årets eldsjäl i Årets kökshjältar, ett pris som delas ut av Länsstyrelsen Västra Götaland tillsammans med Västra Götalandsregionen. I januari i år var hon en av de inbjudna gästerna vid årets Sverigemiddag på Kungliga slottet.
---