onsdag 28 augusti 2024

Chef lämnar Uddevalla för Göteborg

Uppdaterad 28 augusti /
Uddevallas samhällsbyggnadschef Maria Jacobsson lämnar sin tjänst för att istället bli ny direktör för Miljöförvaltningen i Göteborgs Stad.

Porträttbild
Maria Jacobsson
Bild från Göteborgs Stad, foto: Kevin Jacobsson

- Jag ser fram emot att börja i Göteborg och fortsätta utvecklingen på miljöförvaltningen med tillsyn och kontroll och det ambitiösa arbetet med miljö- och klimatprogrammet. Jag har själv en bakgrund inom miljö och har tidigare arbetat i Göteborg och längtar tillbaka till denna fantastiska stad, säger Maria Jacobsson i ett pressmeddelande från Göteborgs Stad.

"En nyckelperson i staden"
- Jag och hela nämnden är mycket glada och ser fram emot att Maria Jacobsson blir Miljöförvaltningens nya direktör. Hon är rätt person för att möta de utmaningar vi har, inte minst arbetet med att klara stadens miljö- och klimatmål. Den nya miljödirektören är en nyckelperson i staden för att öka takten i omställningsarbetet, säger Karin Pleijel, miljö- och klimatnämndens ordförande i Göteborg.

Det är ännu inte klart när Jacobsson börjar sitt nya jobb.

Kom från Alingsås 2020
I Uddevalla började hon i augusti 2020 och kom då från en tjänst som förvaltningschef för miljöskyddskontoret i Alingsås kommun.

Nu inleds en rekryteringsprocess för att finna hennes efterträdare, en process som kommer att ledas av kommunstyrelsens ordförande Martin Pettersson, uppger kommundirektör Malin Krantz för Bohusläningen.

"Mycket tråkigt"
- Det är mycket tråkigt att Maria Jacobsson väljer att lämna Uddevalla kommun, vi förlorar en driven och engagerad chef men samtidigt förstår vi att hon vill ta sig an nya möjligheter. Vi vill rikta ett varmt tack till Maria för hennes arbete i här i Uddevalla och önskar henne lycka till, säger Martin Pettersson på kommunens webbplats.
---