söndag 4 augusti 2024

Efter Smögendeckarna - ny bokserie från Anna Ihrén

Uppdaterad 9 augusti /
"Mord i kräftornas tid" heter den första delen i nya serien "Skärgårdspolisen" av Anna Ihrén, Smögens egen deckardrottning.  Den nya serien utspelar sig över hela norra Bohuslän med utgångspunkt i Lysekil och Uddevalla.

Porträttbild med infällt bokomslag
Anna Ihrén
Bild från LB Förlag, foto: Peter Bladskog

Huvudperson är skärgårdspolisen Bill Strand som kämpar med mordutredningar och sina egna familjerelationer. Inspirationen kommer från den omtyckta tv-serien Skärgårdsdoktorn och den första boken släpps 8 augusti.

- Skärgårdsdoktorn är en av de tv-serier som jag saknar allra mest och när jag nu fick chansen att skriva om Skärgårdspolisen Bill Strand på västkusten var det en dröm som gick i uppfyllelse, säger Anna Ihrén i ett pressmeddelande.

Barnböcker från Smögen
Anna Ihrén bor i Sjövik i Lerums kommun men har stark anknytning till Sotenäs/Smögen där hon bland annat tillbringat somrarna sedan barnsben. Hon har tidigare skrivit de uppskattade Smögendeckarna och 2021 debuterade hon som barnboksförfattare med serien om Stellas och Johns detektivbyrå, även den med Smögen som scen.

Anna Ihrén har ett heltidsjobb inom Göteborgs Stad och skriver på helger och kvällar, berättar Lerums Tidning/Bohusläningen.

Drunknad hittas i vik
I Mord i kräftornas tid hittas en ung kvinna drunknad i en vik och skärgårdspolisen Bill Strand kallas till platsen. Utöver mordfallet tampas Bill med att hålla ihop sin familj efter att hans sambo Katarina lämnat honom för en annan man.

Ljudboksversionen av boken är inläst av skådespelaren med mera Fredde Granberg, kanske ännu mest känd som Ragge i legendariska  humorduon Ronny & Ragge, men även är en flitigt anlitad inläsare av ljudböcker.

Den andra delen av Skärgårdspolisen heter "Mord i snö" och släpps 22 oktober.

Sammanlagt tre delar är planerade att ges ut i serien, skriver Lerums Tidning/Bohusläningen.