lördag 31 augusti 2024

Öppet hus på nya brandstationen

För snart ett år sedan invigdes Uddevalla nya brandstation och fordon och personal flyttade in. Allmänheten har fått vänta på att få se det uppmärksammade bygget men nu är det dags - onsdag 25 september bjuder Räddningstjänsten Mitt Bohuslän in till Öppet hus.

Exteriörbild på brandstationen
25 september får Uddevallaborna och alla andra intresserade äntligen chans att besöka stadens nya brandstation.
Bild (arkiv): Uddevalla kommun

"Projektet med den nya brandstationen har varit både stort och uppmärksammat, och nu är det snart ett år sedan vi flyttade in. Vi vet att många är nyfikna på hur stationen ser ut på insidan så nu öppnar vi dörrarna till Uddevallas nya brandstation, kom och hälsa på oss!", skriver Räddningstjänsten i sin evenemangsinformation.

Fordonen körde genom stan
Det var den 12 september förra året som inflyttning och invigning av brandstationen genomfördes. Ett 15-tal brandbilar, tankbilar och bandvagnar kördes då i ett långt tåg från den gamla stationen på Bastiongatan genom centrum till det nya stationsområdet på Larmgatan vid Linneby.

200 gäster
Många invånare hade samlats längs vägen för att titta på processionen men vid den officiella invigningen inne i den nya vagnhallen fick bara särskilt inbjudna delta. Fler än 200 personer medverkade, förutom den egna personalen från Räddningstjänsten Mitt Bohuslän även representanter från räddningstjänstförbund i hela Västra Götaland, pensionerad personal, politiker och tjänstepersoner.

Redan då utlovades ett Öppet hus för allmänheten till våren 2024 men nu blir det alltså ett höstevenemang istället.

Uppvisningar med brand i byggnad
Programmet pågår mellan kl. 12 och 18 och innehåller bland annat rundvandringar inomhus och uppvisningar utomhus där en brand i byggnad simuleras.
---

Räddningstjänsten Mitt Bohuslän: Öppet hus - drop in