söndag 29 september 2024

Bygghandel etablerar sig i Uddevalla

Uppdaterad 30 september /
Karl Hedin Bygghandel kommer att öppna en anläggning i Uddevalla. Det blir den privatägda träkoncernens 52:a bygghandel i landet.

""
Bild (ej från Uddevalla): AB Karl Hedin

Porträttbild
Lars Lindgren
Bild: AB Karl Hedin
- Vi ser stor potential i Uddevalla med omnejd och kommer genom våra lokala duktiga medarbetare att växa och utveckla vår verksamhet. Vi ser fram emot etableringen och planerar att öppna i början av 2025, säger vd Lars Lindgren i ett pressmeddelande.

Flera butiker i närområdet
I närområdet finns Karl Hedin idag redan i Munkedal, Kungshamn, Trollhättan och Vänersborg.

- I över tio år har vi levererat byggmaterial i Uddevalla till såväl lokala byggföretag som tillresta byggfirmor från olika delar av landet. Material har framförallt levererats från Munkedal, Trollhättan och Vänersborg med en logistiklösning i förhållande till respektive projekt,  säger Niklas Segendorff, regionsamordnare på AB Karl Hedin Bygghandel:

Porträttbild
Niklas Segendorff
Bild: AB Karl Hedin
- Vi har länge sökt en lämplig lokal för att etablera en bygghandel i Uddevalla med ett än mer hållbart erbjudande till marknaden med lokal förankring.

Granngårdens gamla lokaler
Uddevallabutiken kommer att finnas i Herrestad, i Granngårdens gamla lokaler på Kvankullevägen/Ulvegropsvägen. Verksamheten kommer att ledas av Ludvig Malmeling och till en början ha 6-8 anställda, uppger Niklas Segendorff för UddevallaNyheter.

Egen råvara och sågverk
Förutom bygghandel producerar Karl Hedin-koncernen även råvara från egen skog och förädlar produkterna via egna sågverk i Sverige och Estland. Produktion av emballage är ett fjärde ben för koncernen, med fokus på specialemballage av trä till de större regionala exportindustrierna.
---