söndag 22 september 2024

Harrys byter namn och kedja

Uppdaterad 28 september /
Harrys i Uddevalla blir den sjunde restaurangen att lämna Harrys-kedjan och istället gå in i samarbetet Krog & Company (Krog & Co).

I inlägg och diskussionstrådar i Facebookgruppen "Uddevalla: aktuella händelser" framgår att restaurangen håller öppet till 28 september för att hålla stängt till 9 oktober. Då öppnar restaurangen igen under namnet Krog & Co, med samma ägare och personal men i nyrenoverade lokaler och med ny meny.

Startade 2023
Food & Co föddes våren 2023 då bland andra Harrys i Halmstad bröt sig loss och under konceptet Krog & Co började samarbeta med tidigare Harrys i Köping och Jönköping. Sedan dess har tidigare Harrys-restaurangerna Ljungby, Värnamo och Gävle anslutit och i oktober är det alltså Uddevallas tur.

Franchise-konceptet Harrys ägs av O´Learys Group som även äger just O´Learys men även Sing Sing Karaoke. Det var våren 2021 som koncernen köpte Harrys Pubar AB.

För precis ett år sedan fick ägarna till Harrys i Uddevalla kedjans hederspris.

Valde att inte förlänga
Det var när kontraktet med Harrys löpte ut som ägarna Tommy Svensson och Michael ”Simon” Simonsson valde att inte förlänga och istället bli sina egna, berättar Bohusläningen.

- Vi får mer kreativ frihet och kan bestämma mycket mer själva, säger Tommy Svensson till tidningen.
---