tisdag 3 september 2024

Johanna Kjellén släpper sin andra roman

Så sent som i mars släppte Uddevallabon Johanna Kjellén sin första roman, Diamantkonceptet. Redan 6 september kommer hennes andra bok ut, Norrsken.

Författaren vid ett bord, bokomslag infällt
Norrsken är Johanna Kjelléns andra roman. Bilden är tagen vid releasefesten för hennes första bok Diamantkonceptet.
Bilder: Lava förlag

I Diamantkonceptet åker 15 personer med problematisk bakgrund till ett läger för att stärka sig mentalt och själsligt. Lägret är dock inte vad det utger sig för att vara och inom kort börjar oroväckande händelser att äga rum.

I nya Norrsken står mörka hemligheter i ett övergivet sanatorium i Norrland i centrum.

En värld av förlorade själar
"Casper Lindholm, historieforskare i jakt på sin släkts förflutna, flyttar in i byggnaden ovetande om de fasor som lurar i skuggorna. Medan han begraver sig djupare i sanatoriets historia öppnar han dörrar till en värld av förlorade själar och ouppklarade brott som ropar efter rättvisa", skriver Stockholmsförlaget Lava i ett pressmeddelande.

Intresse för historia
"Johanna Kjellén har ett stort intresse för historia och är mycket intresserad av gamla byggnader, särskilt av institutionell karaktär. Vilka människor har bott, levt och arbetat inom dessa väggar och under vilka omständigheter? Tanken på att byggnader skulle kunna bära på minnen av alla människor som kommit och gått är fängslande, skriver Lava.

Johanna Kjellén signerar sin första roman Diamankonceptet.
Bild: Lava förlag

Jobbar som lärare
50-åriga Johanna Kjellén är legitimerad gymnasielärare i svenska, engelska och tyska, och bor sedan ett drygt år i Uddevalla. Hon har bland annat arbetat som gymnasielärare i Kungsbacka, Göteborg och en kort period 2023 även i Uddevalla. Idag arbetar hon på grundskolan Kristinedalskolan i Stenungsund.