söndag 29 september 2024

Landslagschef inviger nya skidstadion

Söndag 13 oktober inviger UIS sin nya skidstadion vid Bjursjön. Förrättare och gäst blir ingen mindre än chefen för det svenska längdskidlandslaget Anders Byström.

Anders Byström vid skidspår i landslagsvinterkläder
Anders Byström
Bild (arkiv): Svenska Skidförbundet

Marken på Bjursjön arrenderas av Uddevalla kommun och kommer att innehålla teknikområde, start- och målbod, vallabod och containrar. Byggnaderna har flyttats från föreningens tidigare anläggningar och verksamhet på Klämman på Herrestadsfjället respektive Bulid.

Osäker framtid på Bulid
På Bulid samarbetade UIS med Uddevalla Orienteringsklubb men osäkerheten kring Försvarsmaktens framtida behov av området gjorde att föreningen valde att satsa på Bjursjön. Där har samarbete aviserats med Uddevalla Skidklubb som huserar i populära och närliggande Bjursjöstugan.

Öppet hus och visningar
Invigningsprogrammet 13 oktober börjar med öppet hus i bodarna, visning av spårmaskin och spårningsutrustning, visning av skidor och rullskidor och demonstration av vallning.

Efter presentation av föreningen av dess ordförande Johnny Jönsson är det sedan dags för Anders Byström att klippa bandet. Lite senare i programmet kommer han också att berätta om landslagets verksamhet kommande säsong.

Blev landslagschef 2020
46-årige Anders Byström utsågs till landslagschef 2020, efter att bland mycket annat i skidvärlden varit norsk landslagstränare och en kort period chef för det svenska skidskyttelandslaget. Han är sedan flera år bosatt i Frändefors.
---

Svenska Skidförbundet: Anders Byström blir ny landslagschef