lördag 7 september 2024

Uddevalla-vd tar över även i systerföretag

Uppdaterad 12 september /
Åkeriet PL Fraktservice vd Peter Friberg blir från 1 oktober vd även i systerföretaget EA Åkeri, som har sitt huvudkontor i Skara.

Lastbil och porträttbild infälld
Vd för PL Fraktservice Peter Friberg får samma roll även i EA Åkeri.
Bild: Tempcon Group

Bägge företagen ingår i transport- och logistikkoncernen Tempcon Group, som är specialiserad på kyl/frys- och andra temperaturkontrollerade transporter.

- Vi är väldigt glada över att Peter Friberg tar på sig rollen som vd för EA Åkeri, säger Christian Hallberg, koncernchef på Tempcon Group i ett pressmeddelande:

- Hans starka ledarskap, tillsammans med hans djupa förståelse för branschen och företaget, kommer att vara avgörande för att vi ska kunna ta nästa steg i vår utveckling och fortsatt leverera marknadsledande lösningar för våra kunder.

Fördjupat samarbete väntar
Peter Friberg tog i januari 2023 klivet från en mångårig roll som operativ chef till vd-stolen på PL Fraktservice, som har sin hemvist på Kuröd.

Han har under det senaste året arbetat nära EA Åkeri vilket har gett djupa insikter i verksamheten och en god förståelse för bolagets strategi och framtidsplaner, skriver Tempcon. Hans dubbla roll som vd för både EA Åkeri och PL Frakt öppnar upp för ett fördjupat samarbete mellan de två bolagen, något som förväntas skapa synergieffekter och driva affärsutvecklingen framåt.

"Stor ödmjukhet"
- Det är med stor ödmjukhet jag kliver in som vd i ett familjeföretag i tredje generationen. Att få leda ett företag med så lång och stolt historia är en ära och det var ett lätt beslut att tacka ja, med tanke på den lojalitet och det engagemang som genomsyrar hela bolaget, säger Peter Friberg.

50-procentig ökning med Arla
En av EA Åkeris stora kunder är Arla Foods AB. I juni meddelade Tempcon att åkeriet får ett utökat förtroende av Arla för distribution av mejeriprodukter. Det nya avtalet  sträcker sig över fem år och innebär att EA Åkeri utökar sin distribution av mejerivaror med 50 procent.

Porträttbild
Stefan Ohlmander
Bild: Tempcon Group

EA Åkeris nuvarande vd Stefan Ohlmander kommer från och med 1 oktober övergå till en roll som affärsutvecklare inom hela Tempconkoncernen, med fokus på EA Åkeri.
---




12 september: