söndag 1 september 2024

Vårdkontor flyttar till Uddevalla

Uppdaterad 3 september / 
"Vårdsamverkan i Fyrbodal" flyttar sitt kontor från Vänersborg till lokaler på Vintergatan vid Uddevalla sjukhus. I samma byggnad flyttar även ett mobilt vårdteam in.

Sjukhusbyggnader
Genom flytt hamnar nu kontor för vårdsamverkan och två mobila team nära varandra på sjukhusområdet i Uddevalla.
Bild (arkiv): VGR

"En flytt till nya lokaler sker oftast av praktiska skäl. Men en del flyttar har även symboliskt värde. Den här flytten är inte bara en flytt utan en förflyttning", skriver Vårdsamverkan Fyrbodal i ett pressmeddelande inför invigningen av lokalerna som ägde rum 30 augusti.

Samarbetar om vård
Genom Vårdsamverkan Fyrbodal samarbetar olika verksamheter inom Västra Götalandsregionen (VGR) och områdets kommuner om viss vård till invånarna.

Vårdsamverkan Fyrbodal har tidigare varit lokaliserad i Vänersborg och organiserad under NU-sjukvården. Som en del i ett arbete att ställa om hälso- och sjukvården mot mer nära vård byter nu organisationen tillhörighet från NU-sjukvården till Närhälsan, som bland annat driver vårdcentraler, rehabmottagningar och jourcentraler.

"I och med flytten etableras ett helt nytt samverkanskontor med uppdrag att arbeta för ökad samverkan mellan kommunala och regionala aktörer som arbetar inom vård, stöd, omsorg, socialtjänst och skola/elevhälsa i Fyrbodal och Lilla Edet", skriver Vårdsamverkan Fyrbodal.

Mobila team samlas
I samma byggnad flyttar också Närhälsan Fyrbodal mobilt vårdteam in. Fyrbodal har två mobila närsjukvårdsteam - östra delen finns redan på Uddevalla sjukhus och utgår från NU-sjukvårdens medicinska äldrevårdsavdelning (MÄVA), medan västra delen är organiserad under Närhälsan och nu alltså flyttar in i samma område.

Båda teamen finns till för och vårdar invånare oavsett vilken vårdcentral de är listade på, skriver Vårdsamverkan Fyrbodal.

"Nära våra samverkansparter"
- De här nya lokalerna innebär att vi samlas här och har ett kreativt rum där vi planerar och strukturerar för att vara med ute hos de lokala vårdsamverkansgrupperna och ge dem det de behöver. Men det är också viktigt att vi är nära våra samverkansparter, exempelvis det mobila teamet, och det är vi nu,” säger processledare Lidija Beljic på Fyrbodals kommunalförbunds webbplats.
---