lördag 12 oktober 2024

Barnfond inom NU-sjukvården får 90-konto

Genom aktiviteter och gåvor vill Insamlingsstiftelsen BUS-fonden göra tillvaron för barn som är inlagda inom NU-sjukvården lite lättare. Nu tar stiftelsen nästa steg och öppnar ett 90-konto för att stärka insatserna ytterligare.

Skärmbild från BUS-fondens webbplats

Ett 90-konto innebär bland annat krav på att minst 75 procent av de insamlade medlen tillfaller ändamålet och att årsredovisningarna granskas utifrån.

Porträttbild
Peter Cedergren
Bild: Svensk Insamlingskontroll
- BUS-fonden är en långsiktig satsning och för oss var det naturligt att ansöka om ett 90-konto redan nu, säger BUS-fondens ordförande Peter Cedergren i ett pressmeddelande från Svensk Insamlingskontroll som beviljat ansökan om 90-konto.

- Det är många som har visat intresse för att bidra till vårt arbete och vi vill att alla ska känna sig trygga i att allt som samlas in gör skillnad, säger Peter Cedergren.

Startade för ett år sedan
BUS-fonden bildades för ett år sedan med målet att underlätta barns och ungdomars sjukhusvistelse, med fokus på behov som inte täcks av offentliga medel men som kan göra skillnad för barnens trivsel och hälsa.

Under det gångna året har BUS-fonden bland annat utrustat en av avdelningarna med en popcornmaskin som används under filmkvällar, köpt in böcker, tv-spel och leksaker samt arrangerat utflykter, bland annat till friidrotts-SM i somras.

- BUS-fonden tar vid där NU-sjukvårdens uppdrag slutar. Målet är att erbjuda något som ökar trivseln under en period som i de flesta fall är svår, säger Peter Cedergren.
---