onsdag 2 oktober 2024

Olof Wretlings Kaffet till Östrabo

Under hösten 2022 och våren 2023 var Olof Wretling på en omfattande Sverigeturné med sin berättarstandup Kaffet. Våren 2025 beger han  sig återigen ut på vägarna med föreställningen och landar bland annat i Uddevalla och Östrabo 7 mars.

""
Bild: All Things live

I Kaffet tar Olof Wretling nattåget från Umeå till Stockholm för att undersöka sina stämband efter att han tappat rösten under en föreställning. I sin liggkupé får han sällskap av inga mindre än författarna Torgny Lindgren, Sara Lidman och PO Enquist.

"Känner berättarglädje!"
- Jag blir alldeles bubblig i kroppen av att åka ut med den här föreställningen igen. Jag älskar utmaningen att växla mellan alla rollerna, Torgny, Sara och PO och klättra omkring i den fantastiska scenografin. Jag känner berättarglädje! Kaffet – nattåget mot Stockholm rullar igen, säger Olof Wretling i ett pressmeddelande.

Olof Wretling är känd från bland annat Mammas nya kille och Klungan. Och han har varit värd för Vinter i P1 inte mindre än elva gånger. Två av vinterpraten, Diagnoserna i mitt liv och Kaffet på nattåget, blev så populära att de sattes upp på scener runt om i landet.

Hedersdoktor
2023 blev han hedersdoktor vid Medicinska fakulteten vid Umeå universitet för att han med föreställningen Diagnoserna i mitt liv på ett humoristiskt, men samtidigt allvarsamt sätt, lyckas belysa vikten av att få information om en diagnos.
---